Startfeefonds: Ontwikkeling duurzame coating

Ondernemen & innoveren

Wereldwijd zijn er tal van zwartgrijze daken die hitte vasthouden. Als eerste stap om dit tegen te gaan wordt daar nu witte latex op gelegd, maar dat zorgt niet voor de gewenste verkoeling omdat de reflectie niet voldoende is. Bovendien valt de reflectie na verloop van tijd nog verder terug door vergeling/verwering. Om hittestress en de meest extreme weersomstandigheden tegen te gaan, ontwikkelt Lamoral Coatings, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, een unieke coatingtechnologie. Voor de financiering van een R&D-subsidie, maakte Lamoral gebruik van het Startfeefonds van ESZL.

Door dit fonds kunnen bedrijven bij subisidieadviesbureaus terecht voor advies over geschikte subsidiekansen voor hun innovatieplannen. Indien zo’n bureau vervolgens ondersteunt bij het aanvragen van deze subsidie, kan ESZL tweederde van de startfee voorfinancieren. Dit verlaagt de drempel voor bedrijven om aan de slag te gaan met subsidie. Alleen als de subsidie wordt toegekend, betaalt u het bedrag weer terug zodat het geld opnieuw beschikbaar kan worden gesteld voor andere ondernemers. Lamoral werkte in dit geval succesvol samen met TRIAS, een bureau uit Venlo met ook een vestiging op de Brightlands Health Campus in Maastricht.

Lamoral?

Lamoral Coatings ontwikkelt, produceert en vermarkt extreem duurzame coatings. “Dat doen we voor verschillende industrieën”, aldus directeur en mede-eigenaar Theo Verweerden. “De samenstelling van de coating is afhankelijk van de applicatie. Bij toepassing bij gebouwen, is er veel aandacht voor het aspect koeling. Verwerken we coatings in textiel, dan wordt er bijvoorbeeld sterk gekeken naar het waterafstotend effect.”

Lamoral Coatings begon met de ontwikkeling van de Lamoral® coating in 2016. Die combineert volledige UV-stabiliteit, een langdurige water- en vuilafstotende werking en een zeer hoge bestendigheid tegen chemicaliën. Bovendien is de coating achteraf aan te brengen op bijvoorbeeld gevels en wanden.

MIT R&D opent tot september 2021

Van 1 juni 2021 tot uiterlijk 9 september 2021 kunnen mkb-ondernemers weer een MIT R&D aanvraag indienen. De subsidiemogelijkheid biedt een samenwerkingsverband van MKB-ondernemers de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor de ontwikkeling van een product, proces of dienst. Dat moet gebeuren door middel van industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. De subsidie is maximaal 35 procent van de subsidiabele kosten met een maximum € 350.000 per project en € 175.000 per partner.

Wilt u meer weten over het startfeefonds? Neem dan contact op met Dorothé van den Bosch, programmamanager MKB van ESZL (dorothe.vandenbosch@eszl.nl), om inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden en de steun vanuit het startfeefonds.

Gerelateerde artikelen

Online platform maakt businessclubs profvoetbal toegankelijk voor iedereen

Ondernemen & innoveren

Nieuwe call Eurostars-programma

Ondernemen & innoveren

Nieuwe website ESZL gelanceerd

Beleven & Verblijven, Circulariteit & Duurzaamheid, Ondernemen & innoveren, Werken & Leven
Menu