Airmetric investeert in toekomststrategie met behulp van Business Roadmaps

Coronanieuws

Ondernemers kunnen met een voucher van KOERS deelnemen aan een bewezen effectief adviestraject. Deelnemers kunnen kiezen uit Strategisch Innoveren, Business Roadmaps en Resultaatgericht Ondernemen. Maar wat zijn dit voor trajecten? En wat kan zo’n traject opleveren? We vroegen het aan Sven de Rooij van Airmetric uit Nederweert, die momenteel deelneemt aan Business Roadmaps.

Even een reminder: Wat is KOERS ook alweer? KOERS is een voucherregeling van ESZL voor Zuid-Limburgse MKB’ers, gericht op continuïteit, groei en innovatie ná corona. Het doel? Groei realiseren en innovatief blijven. Want naast de noodzaak op korte termijn, daagt de coronacrisis ondernemers immers ook uit om na te denken over de impact op middellange termijn. Via bewezen adviestrajecten kunnen ondernemers hun koers richting de toekomst uitstippelen.

Eén van die bewezen trajecten is Business Roadmaps, dat wordt begeleid door de ervaren ondernemersadviseur en -coach Jean-Paul Urlings van Bizzdom. Business Roadmaps is een programma dat op laagdrempelige wijze ondernemers helpt om hun strategie te ontwikkelen. Niet door middel van een dik en duurbetaald rapport, maar door het nemen van 5 stappen, resulterend in een koers, samengevat op 5 A4’tjes: Van business model, via het duiden van je bestaansrecht, het stellen van ambities en het uittekenen van een passend organisatiemodel naar het opstellen van een duidelijke koers. Efficiënt en relatief snel, maar wel mét de noodzakelijke diepgang.

Airmetric?

Het bedrijf Airmetric uit Nederweert volgt momenteel een Business Roadmap-traject. Het bedrijf is gespecialiseerd in het meten en inregelen van klimaatinstallaties, o.a. in ziekenhuizen, kantoren en de industrie. “Mijn compagnon en ik hebben ruim 15 jaar aan ons bedrijf gebouwd. We hebben een aantal mensen in dienst, vooral in de buitendienst. Op kantoor doen we vrijwel alles zelf; er is alleen nog een parttime kracht die ons ondersteunt”, vertelt directeur Sven de Rooij. “Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we zo niet verder konden. We moeten onze koers naar de toekomst bepalen, zodat we weten waar we met het bedrijf heen willen en wat daarvoor nodig is.”

Ideaal instrument

Business Roadmaps is voor De Rooij en zijn compagnon daarom het ideale instrument om de benodigde richting te vinden en uit te stippelen. “We hebben nu de tijd genomen om samen met Jean-Paul te brainstormen over onze toekomst. Dat heeft veel energie losgemaakt. Vervolgens hebben we op basis van de ideeën die hieruit zijn gekomen, gerichte keuzes gemaakt. Bijvoorbeeld het besluit om te investeren in overhead, vooral hier op kantoor, zodat we ‘buiten’ – waar het werk gedaan wordt – ook verder kunnen groeien.”

Focussen

Business Roadmaps is erop gericht om ondernemers hun strategie voor de toekomst te helpen bepalen, zonder dat het teveel geld en tijd kost. Desondanks is het wel belangrijk om, zeker in het begin, echt te focussen op wat het traject van jou als ondernemer vraagt. “Je moet die tijd echt vrijmaken”, benadrukt De Rooij. “Dat is niet gemakkelijk en wij hebben dat ook onderweg moeten leren. Maar de tijd die je investeert, krijg je later weer terug, omdat je juist investeert in het vinden van een passende strategie, op basis van gerichte keuzes.”

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan KOERS? Ga dan naar de informatiepagina. Let wel: KOERS is bedoeld voor MKB-bedrijven met 2 tot 250 medewerkers.

Gerelateerde artikelen

BITL (Rabobank) komt met Coronacrisis Model Canvas

Coronanieuws

Kamer van Koophandel opent Coronaloket

Coronanieuws

Ondanks corona nog steeds groei aantal internationale werknemers te verwachten

Coronanieuws
Menu