Local7 brengt lokale producten en beleving naar de consument

Ondernemen & innoveren

Het Kickstartfonds van ESZL draagt bij aan initiatieven van samenwerkende bedrijven, die de kansen benutten die de veranderingen door corona met zich meebrengen. Vanaf deze plek delen we de verhalen van initiatieven die al een bijdrage hebben gekregen. Deze week: Local7

Lokale ondernemers in Zuid-Limburg, met name uit de horeca- en voedselproductiesector, stellen via Local7 pakketten of een diner vol ambachtelijke streekproducten samen. Alleen, maar ook samen mét andere ondernemers. Het platform staat voor lokale samenwerking en goede vindbaarheid voor de inwoners, met als doel bewust lokaler leven. Inmiddels doen meer dan 60 ondernemers mee. Het initiatief wordt gesteund met een bijdrage uit het Kickstartfonds van ESZL.

Het idee om met bedrijven uit dezelfde sector samen op te trekken, leefde al langer bij diverse ondernemers. De coronacrisis bracht deze ontwikkeling in een stroomversnelling. Maurice Dassen van WinWin Limburg was degene die het voortouw nam om de samenwerkingsideeën concreet te maken. Zo werd Local7 geboren.

Zuid-Limburg

“Van Schimmert tot Eijsden en van Maastricht tot Margraten: het zijn allemaal bedrijven die lokaal geworteld zijn, kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en actief en betrokken zijn bij de omgeving”, aldus Maurice Dassen. “Een initiatief, waarmee we mooie lokale producten en beleving naar de consument kunnen brengen. Zo maken we lokale ondernemers zichtbaar en toegankelijk voor de consument.”

Geweldige boost

Zorgorganisatie Envida was de eerste organisatie die op de Dag van de Zorg – 12 mei j.l. – haar 4700 medewerkers een pakket cadeau gaf, aan de hand van een unieke code. Envida zette haar medewerkers in het zonnetje temidden van het loodzware werk in coronatijd. “Dat heeft Local7 een geweldige boost gegeven”, stelt Dassen enthousiast. “Mooi dat zo’n grote organisatie in ons concept gelooft en het wil gebruiken om haar waardering uit te spreken naar al die zorgmedewerkers die dit zo enorm verdienen”. En dat weerspiegelt ook waar Local7 voor staat, stelt Dassen: “We verbinden kleine lokale ondernemers en (grote) organisaties, om zo meervoudige waardecreatie te realiseren. Enerzijds een gevarieerd aanbod voor de medewerkers van organisaties. Anderzijds een impuls voor de lokale economie en de ondernemers die in onze straten het verschil maken.”

Vervolg na corona

Via Local7 zijn samenwerkingen ontstaan tussen ondernemers die ook na corona een vervolg zullen krijgen. “Ondernemers die elkaar wel al kenden, hebben elkaar nu echt gevonden. Ze vullen elkaar aan op het gebied van kwaliteit en beleving. Met Local7 kijken we daarom al vooruit: wat kunnen we doen om deze vormen van samenwerking duurzaam te laten worden? Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke koeriersdienst. Over zulke zaken denken we nu na.”

Meer informatie vindt u op www.local7.nl Meer weten over het Kickstartfonds? Ga naar www.eszl.nl/kickstartfonds

(Op de foto: Roger Ruijters (bestuursvoorzitter Envida) en rechts: Maurice Dassen (initiatiefnemer Local7)

Gerelateerde artikelen

Ondernemer en geraakt door Brexit?

Ondernemen & innoveren

Sittard-Geleen, MKB Green Deal: een duurzame aanpak voor het MKB

Ondernemen & innoveren

Projectenmonitor ESZL levert schat aan kennis en ervaring op

Ondernemen & innoveren
Menu