Meer over ESZL

Statutaire doelstelling

– Het ondersteunen en aanjagen van de economische samenwerking in Zuid-Limburg tussen publieke partijen onderling en tussen publieke en private stakeholders met het oog op het versterken van de economische ontwikkeling in Zuid-Limburg en het borgen van de economische continuïteit;
– Het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan

De stichting vervult de rol van aanjager, verbinder en facilitator in de regio Zuid-Limburg om consistent vanuit een en dezelfde visie en ambitie, economische samenwerking in de regio te stimuleren en faciliteren. De 3 Zuid-Limburgse centrumgemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen, spelen een ‘bijzondere rol’ binnen dit platform. Door inhoudelijke coalities te smeden tussen het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en regionale overheden ontstaat een breed gedragen samenwerkingsverband waarbinnen de visie in daadkracht wordt omgezet.

Via de Economic Board Zuid-Limburg neemt ESZL de agenderende en activerende rol aan waar het gaat om urgente/strategisch relevant opgaven gericht op de economische structuurversterking van de regio. De focus ligt daarbij op het aanjagen van programmatische en projectmatige samenwerkingsverbanden die de economische structuur van de regio versterken waarbij de transitie naar een meer duurzame en toekomstbestendige economie leidend is. Dit vanuit de kracht van de regio. Zie ook: https://eszl.nl/publicaties/

De bestuurssamenstelling

Het bestuur bestaat uit de portefeuillehouders Economie van de 3 Zuid-Limburgse Centrumgemeenten, te weten:
– De portefeuillehouder Economie van de gemeente Sittard-Geleen, thans wethouder mevrouw Yvonne Salvino-Meijer
– De portefeuillehouder Economie van de gemeente Maastricht, thans wethouder de heer Hubert Mackus en
– De portefeuillehouder Economie van de gemeente Heerlen, thans wethouder de heer Martin de Beer

Het beloningsbeleid

Kosten in het kader van het bestuur van de Stichting, die niet op enige wijze onder de vergoedingsregels van de (eigen) gemeente vallen, worden aan de bestuurders vergoed op vertoon van de bewijsstukken.
Er is geen personeel in dienst van Stichting ESZL.
Uitvoering van werkzaamheden vindt plaats door programmamanagement dat via in kind capaciteit (3 x 0,5 fte) vanuit de 3 Zuid-Limburgse Centrumgemeenten wordt geleverd.
Er vindt geen separate beloning plaats van het bestuur of het programmamanagement vanuit de stichting.

Menu