Mystery Unlocked laat bezoekers op nieuwe manier Valkenburg ontdekken

Coronanieuws

Het Kickstartfonds van ESZL draagt bij aan initiatieven van samenwerkende bedrijven, die de kansen benutten die de veranderingen door corona met zich meebrengen. Vanaf deze plek delen we de verhalen van initiatieven die al een bijdrage hebben gekregen. Deze week: Mystery Unlocked.

Een corona-proof escape room in de buitenlucht: met dit idee ging Rik Prinsen van het Mystery House in Valkenburg de afgelopen maanden aan de slag. De uitwerking? Een interactieve, uitdagende tocht door het Geulstadje, met behulp van een app en gebruik makend van Augmented Reality-technologie. De naam? Mystery Unlocked. Mede mogelijk gemaakt met steun van ESZL.

“Je krijgt een pakketje thuis of dit haal je op bij het Mystery House. In dit pakketje zitten de inloggegevens voor de app en informatie over hoe deze te gebruiken. Maar het belangrijkste is: je wordt meegenomen in het mysterie; het verhaal achter de tocht”, legt Prinsen uit. “Het verhaal heet Elizabeth’s Mystery, gebaseerd op de geschiedenis van Valkenburg.”

De tocht begint bij de bekende Grendelpoort. Via de lens van de smartphone zien de deelnemers in de app op die plek een mysterieuze vrouw, die hen op weg stuurt met tal van uitdagingen. Deze ‘challenges’, bestaande uit zowel online als fysieke opgaven, leiden je door het centrum van Valkenburg. Om de tocht succesvol af te sluiten, moeten de deelnemers alle uitdagingen oplossen.

Tijdloos

“Deze tocht is echter tijdloos: mensen kunnen dus gerust onderweg op het terras gaan zitten. Zo leren ze Valkenburg beter kennen en kunnen ze genieten van wat de ondernemers te bieden hebben”, stelt Prinsen. En dat is precies waar hij, en zijn mede-initiatiefnemer Camiel America van groepsactiviteitenbureau Wij Zijn Valkenburg, op uit zijn: Valkenburg in de picture zetten. “Veel ondernemers hebben te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Op deze manier kunnen we bezoekers op een nieuwe manier met hen in verbinding brengen. Op een leuke én veilige manier.”

Zware tijd geweest

Ook voor Prinsen en zijn Mystery House, met zijn indoor escape rooms, was de crisis een zware tijd: “Het aantal boekingen was van de ene op de andere dag nul. En de komende tijd zal dat natuurlijk wel zo blijven. Voor Camiel van Wij Zijn Valkenburg geldt dit ook. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Dit heeft geleid tot Mystery Unlocked.”

Op moment van schrijven worden de laatste proeftochten gelopen door testdeelnemers. Prinsen verwacht richting het einde van augustus ‘live’ te kunnen gaan. Mocht Mystery Unlocked een succes blijken, dan wil hij het concept ook op andere plekken in Zuid-Limburg introduceren.

Meer weten?

Meer informatie vindt u op de website van Mystery Unlocked.

Gerelateerde artikelen

LWV: Lockdown ongekende klap voor duizenden ondernemers

Coronanieuws

Brede Economische Sociale Taskforce brengt advies uit

Coronanieuws

Medtechbedrijven investeren in kleinste bloeddrukmeter. Juist nú.

Coronanieuws
Menu