Online platform maakt businessclubs profvoetbal toegankelijk voor iedereen

Ondernemen & innoveren

Bedrijf in Beeld

BEEKDAELEN – Soms is een idee zo eenvoudig, dat je je afvraagt waarom niemand het eerder bedacht heeft. Dit geldt zeker voor FC Business, dat losse tickets verkoopt voor het bijwonen van voetbalwedstrijden vanuit de businessruimte van een profclub. Want dat bestond domweg nog niet. “Nu kan iedereen een premium voetbalbeleving ervaren”, aldus de oprichters van het bedrijf uit Hulsberg (gemeente Beekdaelen).

FC Business is opgericht door de ondernemers Stan Pinkaarts en Jim Coumans. Het is een online platform waarop mensen losse tickets kunnen bestellen om wedstrijden te bekijken vanuit de businessclub van een betaaldvoetbalorganisatie. Snel, eenvoudig en laagdrempelig en zonder de verdere verplichting tot het afnemen van stoelen voor een langere periode. 8 profclubs doen mee: Fortuna Sittard, Roda JC, MVV Maastricht, VVV Venlo, FC Volendam, FC Den Bosch, FC Dordrecht en NAC Breda.

Netwerk uitbreiden

“Voor sponsoren is het leuk én zakelijk interessant om een wedstrijd te bezoeken in de business club”, stelt Jim Coumans. “Maar het is niet voor iedere ondernemer weggelegd om voor een heel seizoen een of meerdere stoelen af te nemen. Hierdoor hebben veel profclubs, zeker buiten de traditionele Top Drie, te maken met leegstand. FC Business is een uniek concept dat clubs helpt om hun netwerk uit te breiden met andere bedrijven, die normaliter niet zo snel de businessclub bezoeken.”

Maar FC Business is er ook voor particuliere voetballiefhebbers, die op zoek zijn naar een andere beleving van een wedstrijd. “Een wedstrijd bezoeken in de businessclub is als een geweldige avond uit”, vindt Stan Pinkaarts. “Het is te vergelijken met een avond in het casino of in een toprestaurant. Het is een luxe, ‘premium’ beleving, die je meestal niet zo snel meemaakt in het stadion. Door FC Business is die beleving nu voor iedereen toegankelijk.”

Toch prof

Beide oprichters – grote voetballiefhebbers – droomden er ooit van om profvoetballer te worden. Dat lukte niet. Maar nu zijn ze alsnog in ‘het wereldje’ beland. “Via een omweg zijn we nu toch in het betaald voetbal terecht gekomen”, lacht Coumans. “En dat maakt dit bedrijf extra leuk voor ons.”


Iedere twee weken brengt ESZL een Zuid-Limburgs bedrijf in beeld. Om de diversiteit en het innovatievermogen van het Zuid-Limburgse mkb in de volle breedte te laten zien. Deze bedrijven zijn niet noodzakelijk verbonden aan (een project van) ESZL.

Gerelateerde artikelen

Unipartners: ‘Uitgelezen kans voor elk MKB-bedrijf’

Ondernemen & innoveren

ECCW: ‘Cybercriminelen richten zich niet langer alleen op grote bedrijven’

Ondernemen & innoveren

Ondernemer en geraakt door Brexit?

Ondernemen & innoveren
Menu