Stimulusprijs 2022 voor DoeLab Westelijke Mijnstreek in Sittard

Werken & Leven

De Stichting Stimu-leren reikte onlangs de jaarlijkse Stimulusprijs uit aan DoeLab Westelijke Mijnstreek. Het DoeLab is opgericht in 2020 en laat kinderen op de basisschool laagdrempelig kennismaken met techniek. Al bijna 2.000 kinderen hebben dankzij DoeLab kunnen snuffelen aan techniek.  Wie weet kiezen enkelen van hen straks voor een technische opleiding en een uitdagende baan in de techniek.

Aan de hand van thema’s als duurzaamheid, water en historie werken de kinderen aan praktische toepassingen met onder meer robotjes en zonnepaneeltjes. Tijdens de uitreiking lieten de kinderen met groot enthousiasme zien dat het werken met techniek leuk is. DoeLab heeft de Stimuleringsprijs gewonnen vanwege het aanbieden van techniek in een actuele setting, dichtbij de belevingswereld van de kinderen. De prijs (een beeldje van Minckelers) werd door Jan Pieter Minckelers uitgereikt aan Dennis Sevriens van Kindante. Wil Lemmens, voorzitter van de Stichting Stimuleren, bood een cheque van € 500,- aan Thijs van Thoor van DaCapo College aan.

Over DoeLab Westelijke Mijnstreek
Het Doe-Lab is een initiatief van Kindante en het DaCapo College. Het belangrijkste doel is leerlingen zo vroeg mogelijk kennis laten maken met nieuwe technologieën, zoals o.a. 3D-printen, GreenScreen, internet of things, drones en ook het leren coderen en programmeren van robots. Deze nieuwe technologieën kunnen ingezet worden tijdens bepaalde thema’s die passen binnen de lessen van wereldoriëntatie. Deze samenwerking slaat tevens een brug tussen het praktijkonderwijs (PO) en het voortgezet onderwijs (VO): het PO levert de leerlingen en de docent, het VO biedt de ruimte, de middelen en de expertise. Het bedrijfsleven is een belangrijke partner.

Gerelateerde artikelen

Duurzame transformatie naar een gezonde en vitale regio! Maar hoe?

Werken & Leven

Willen we een duurzaam gezonde en vitale regio? Dan nu doorpakken!

Werken & Leven

Aftrap Economic Board Zuid-Limburg

Werken & Leven
Menu