Denk mee met Panorama Zuid-Limburg

Werken & Leven

Hoe combineren we een goed woon- en werkklimaat met bereikbaarheid én ruimte om te recreëren? Op welke manieren kunnen we omgaan met opgaven op het gebied van water, natuur en landschap? Panorama Zuid-Limburg probeert deze vragen te beantwoorden. Samen met verschillende overheden zijn drie toekomstbeelden voor Zuid-Limburg in 2050 gemaakt. Deze zijn nog niet af! Heeft u ideeën over de toekomst van onze regio? Dan nodigen wij u van harte uit om ze met ons te delen tijdens onze expositie, vanaf 28 augustus op vier locaties in de regio.

Expositie

Na een introductiefilm met een toelichting op Panorama Zuid-Limburg loopt u langs posters die de drie concept toekomstbeelden verbeelden. Elke toekomstbeeld is opgebouwd uit bouwstenen. U wordt uitgenodigd om zelf bouwstenen toe te voegen; door te schetsen, tekenen of via tekst. De bestaande bouwstenen mag u van commentaar voorzien. Grijp deze kans om mee te denken over de toekomst van onze mooie regio. Een afspraak maken is niet nodig. Wilt u iemand van de projectgroep Panorama Zuid-Limburg spreken, maak dan wel een afspraak via www.panoramazuidlimburg.nl (live vanaf 28 augustus). Op deze site ziet u wanneer leden van de projectgroep aanwezig zijn en andere actuele informatie.

Bezoek ons op de volgende locaties

  1. Heerlen (Promenade 14, Heerlen) – 28 augustus t/m 2 september (als onderdeel van de Stadsmaakweek)
  2. Sittard (in bibliotheek Ligne) – 12 t/m 16 september
  3. Valkenburg en omgeving (Polfermolen) – 19 september t/m 23 september
  4. Maastricht en omgeving (Bureau Europa) – 26 t/m 30 september

Online kan ook

Bent u niet in de gelegenheid om de expostie op een van de locaties te bezoeken? Ga naar www.panoramazuidlimburg.nl (live vanaf 28 augustus) en geef hier uw reactie.

Meer informatie?

In het project Panorama Zuid-Limburg werken de Provincie Limburg, het ministerie van Binnenlandse Zaken, diverse Zuid-Limburgse gemeenten en de Stadsregio Parkstad Limburg samen onder de vlag van het NOVI-gebied Zuid-Limburg. Op www.panoramazuidlimburg.nl (live vanaf 28 augustus) vindt u meer informatie over doel, achtergrond en aanpak van dit project.

 

Gerelateerde artikelen

Euregionale partners maken afspraken voor benutten kansen

Werken & Leven

Panorama Zuid-Limburg: Beelden van de toekomst

Circulariteit & Duurzaamheid, Werken & Leven

Oproep: Pitch jouw gezondheidsidee bij LEEF

Werken & Leven
Menu