Voor MKB ondernemers: doe mee aan de Verduurzamingskoers

Circulariteit & Duurzaamheid

De klimaat-, stikstof-, en grondstoffencrisis, het toenemend verlies aan biodiversiteit, de woningnood en de groeiende kloof tussen rijk en arm vragen om een andere manier van ondernemen. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Hoe krijg je jouw medewerkers mee? Waar vind je de tijd, het geld en de middelen? Of ben je al bezig met duurzaamheid, maar leidt dit niet tot een concreet plan? Het programma ‘De Verduurzamingskoers’, uitgevoerd door SOW Sustainability, helpt je op weg. De Verduurzamingskoers is een praktijkgericht programma voor ondernemers die duurzaamheid willen integreren in hun bedrijfsvoering.

Het programma brengt ondernemers samen om gelijktijdig te starten met het verduurzamen van hun eigen organisatie. Als deelnemer werk je aan jouw eigen verduurzamingsstrategie en deel je expertise, kennis en ervaring met andere ondernemers. Dit alles wordt ondersteund door duurzaamheidsexperts die jou begeleiden en adviseren. Vooral het MKB kan een belangrijke rol spelen in de versnelling van de transitie naar een duurzamere wereld. Daarom is het van groot belang om als ondernemer duurzaamheid te integreren in jouw strategie en bedrijfsvoering. Dit programma biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid.

Het programma

De Verduurzamingskoers bestaat uit drie fasen:
1. Activatie en training;
2. Strategieontwikkeling;
3. Implementatie .

In de Brochure_De_Verduurzamingskoers (mrt 2023)  vind je gedetailleerde informatie over het programma.

Voor wie?

De Verduurzamingskoers richt zich primair op MKB-ondernemers met 50-150 medewerkers. De doorlooptijd van het programma bedraagt ongeveer 8 tot 12 maanden.

Wat levert de Verduurzamingskoers jou op?

Door deel te nemen aan de Verduurzamingskoers, creëer je waarde en heb je een voorsprong op je concurrentie. Je profiteert van de volgende voordelen:

•  Een concreet duurzaamheidsplan;
•  Verkleining van ondernemersrisico’s;
•  Voorsorteren op wetgeving;
•  Concurrentievoordeel (mits je snel begint);
•  Verhoogde marges;
•  Betere resource management;
•  Aantrekkelijk werkgeverschap.

Een interessante investering
Rabobank en de triple helix organisaties uit Limburg (Keyport, ESZL) hebben zich als co-financiers en aanjagers aan dit programma verbonden. Hierdoor zijn de deelnamekosten voor jou als ondernemer uiterst interessant.

•  Jouw eigen bijdrage voor het programma bedraagt € 10.000,- (excl. btw)
•  De totale waarde van de Verduurzamingskoers bedraagt € 15.000,- (excl. btw)

Inspiratiebijeenkomst 
Op woensdag 28 juni aanstaande organiseren we van 14:00 – 17:00 uur een inspiratiebijeenkomst in het Rabobank Kenniscentrum, gelegen aan de Schepersweg 111 te Herten. Tijdens deze bijeenkomst krijg je alle informatie over het programma. Bovendien zal er een ondernemer aanwezig zijn die reeds zijn duurzaamheidskoers heeft doorlopen en zijn ervaringen met je zal delen.

Meld je nu aan voor de inspiratiebijeenkomst en laten we samen koers zetten naar een duurzame toekomst!

Aanmelden: Mireille.Schreurs@rabobank.nl

Gerelateerde artikelen

𝗗𝗼𝗲 𝗺𝗲𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗟𝗶𝗺𝗯𝘂𝗿𝗴𝘀𝗲 𝗖𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗶𝗿𝗲 𝗜𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗧𝗼𝗽 𝟮𝟬!

Circulariteit & Duurzaamheid

Lubosch Land werkt aan bewustwording van urgentie van duurzaamheid

Circulariteit & Duurzaamheid

Uitzicht op nieuwe werkgelegenheid én significante reductie CO2-uitstoot

Circulariteit & Duurzaamheid
Menu