Groene Economie zet zich in voor duurzaam ondernemen door Limburgs MKB

Circulariteit & Duurzaamheid

Op weg naar een energie-neutrale regio zijn niet alleen huiseigenaren aan zet. Hoewel in onze regio de huishoudens een belangrijke ‘speler’ zijn bij het energieverbruik, valt er ook flink wat te besparen bij het lokale bedrijfsleven. En ook voor ondernemers geldt dat zij hun energiekosten zo laag mogelijk willen houden. De stichting Groene Economie Limburg heeft het initiatief genomen om individuele ondernemers te gaan helpen. Samen met gemeenten, regionale uitvoeringsdiensten, Provincie, onderwijsinstellingen, werkgevers- en brancheorganisaties alsmede bedrijventerreinen is een ambitieus plan bedacht.

Dit plan zal naar verwachting deze herfst starten. Met diverse activiteiten, variërend van informatievoorziening, kennisontwikkeling en advisering vanuit energiescans tot het helpen met financiering van maatregelen, gaat Groene Economie duizenden ondernemers in het MKB ontzorgen als het gaat om duurzaam ondernemen.

Inspirerende masterclass

Groene Economie Limburg zet ook met andere activiteiten duurzaam ondernemen op de agenda. Zo wordt er op 8 september a.s. een inspirerende masterclass georganiseerd in Venlo, onder de titel ‘From Regional Business Towards Global Players in Circular Transitions’. Deze masterclass is geïnitieerd in nauwe samenwerking met Fontys Hogescholen en DSM Nederland. Sprekers tijdens dit event zijn Anne Dubost (Global Lead Circular Economy bij Heineken), Thijs Maartens (Sustainability & Circular Economy Lead bij Philips) en Roy Vissers (Global Circular Economy Project Lead bij DSM Nederland).

Inschrijven

De masterclass is vanuit thuis of uw werkplek digitaal te volgen. Het event duurt van 16.00 uur tot en met 18.00 uur. Inschrijven kan hier.

Gerelateerde artikelen

Streekproducten op de kaart in Proef van Limburg met Smaak

Circulariteit & Duurzaamheid

Kick-off project Biodiversiteit & Duurzame Leefomgeving

Circulariteit & Duurzaamheid

Groene Economie Limburg aanjager energetische verduurzaming bedrijfsleven

Circulariteit & Duurzaamheid
Menu