Medtechbedrijven investeren in kleinste bloeddrukmeter. Juist nú.

Coronanieuws

Het Kickstartfonds van ESZL draagt bij aan initiatieven van samenwerkende bedrijven, die de kansen benutten die de veranderingen door corona met zich meebrengen. Vanaf deze plek delen we de verhalen van initiatieven die al een bijdrage hebben gekregen. Deze week: Laprixa.

Door de coronacrisis zijn veel sectoren in de problemen of zelfs tot stilstand gekomen. Ook de medtechsector ondervindt de negatieve gevolgen van de pandemie. Onderzoek, ontwikkeling en productie bij veel bedrijven zijn een halt toegeroepen. Drie Zuid-Limburgse medische start-ups gaan echter tegen de keer in. Zij bundelen de krachten om de productie te versnellen van een nieuw device: de Laprixa-bloeddrukmeter.

Laprixa is de kleinste bloeddrukmeter voor weefsel ter wereld. Omdat chirurgische wonden beter en sneller genezen als het bloed voldoende bloeddruk heeft, biedt Laprixa een snelle en gemakkelijke manier om te bepalen of goede wondgenezing mogelijk is. Laprixa wordt ontwikkeld en geproduceerd door de bedrijven Corporis Medical, MEDACE en AIM.

Door te meten met Laprixa weet een chirurg welke delen van het orgaan voldoende genezend vermogen hebben om te hechten. Hierdoor wordt het risico op lekkage voorkomen. Omdat de berekening van de zogenaamde risico-index is geautomatiseerd, kunnen resultaten binnen één minuut worden behaald. Dit maakt het apparaat ook geschikt voor noodgevallen.

Juist nu investeren

Juist door nú te investeren in de productie van het device, zouden de betrokken bedrijven verliezen als gevolg van de crisis kunnen voorkomen. Bovendien loopt de research and development van Laprixa geen verdere achterstand op. Daarnaast, zo zegt John Marugg, directeur van Corporis Medical uit Maastricht, versterkt het de samenwerking tussen én het kennislevel van de betrokken partijen.

Het naar voren halen van de productie van Laprixa is volgens Marugg een manier om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten en op duurzame wijze werk te behouden voor de medewerkers en partners. De projectleiding voorziet dat binnen de volgende zes maanden de productie zal worden afgerond.

Meer weten?

Meer informatie over Laprixa vindt u op deze website.

(Foto: website Corporis Medical)

Gerelateerde artikelen

Ondernemersorganisaties: terrassen kunnen open (ook zonder testen)

Coronanieuws

StartersCentrum Limburg en OndernemersKlankBord Limburg gaan intensiever samenwerken

Coronanieuws

Help ons jou te helpen!

Coronanieuws
Menu