Limburgse streekproducten op Olympische Spelen in Parijs

Circulariteit & Duurzaamheid

Op 4 augustus jl. heeft Marianne Vos opnieuw een geweldige prestatie geleverd met een zilveren medaille op de Olympische Spelen. Na het behalen van de finish werd Marianne meteen getrakteerd op een heerlijke kersensap van Regionaal Voedselsysteem Limburg.

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs hebben Limburgse streekproducten een bijzondere rol gespeeld in het dieet van de Nederlandse sporters.  Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht en partner, producent en verwerker van het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB), en Susanne Görtz van de Fruitboerderij, die samen met de Bemelerhof ‘verantwoordelijk’ zijn voor de productie van het unieke Limburgse kersensap. Dit sap, afkomstig van lokale morellen, werd een favoriet onder de Olympische sporters van de KNWU.

Lees het interview met Frank en Susanne 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

𝗗𝗼𝗲 𝗺𝗲𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗟𝗶𝗺𝗯𝘂𝗿𝗴𝘀𝗲 𝗖𝗶𝗿𝗰𝘂𝗹𝗮𝗶𝗿𝗲 𝗜𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗧𝗼𝗽 𝟮𝟬!

Circulariteit & Duurzaamheid

Subsidie voor Zuid-Limburgse biodiversiteit en duurzame leefomgeving

Circulariteit & Duurzaamheid

L’Ortye BUITEN: ‘Eerst in gesprek met de omgeving’

Circulariteit & Duurzaamheid
Menu