Brouwerij Ambrass bouwt aan nieuwe locatie in Kasteel Limbricht dankzij Kickstartfonds

Coronanieuws

Het Kickstartfonds van ESZL draagt bij aan initiatieven van samenwerkende bedrijven, die de kansen benutten die de veranderingen door corona met zich meebrengen. Vanaf deze plek delen we de verhalen van initiatieven die al een bijdrage hebben gekregen. Deze week: Brouwerij Ambrass en Kasteel Limbricht.

Voor Brouwerij Ambrass uit Sittard, gevestigd aan de Gats in hartje stad, zou 2020 een jaar van groei worden. De verwachtingen van oprichter Max Schreuder waren hooggespannen. Maar, zoals voor zoveel ondernemers, gooide corona roet in het eten. Gesloten deuren in plaats van groei. En toen het slot van de samenleving én de onderneming af mocht, rees de vraag: hoe nu verder? Schreuder vond echter een bondgenoot in collega-ondernemer Igor Stel van Kasteel Limbricht. Met hulp van het Kickstartfonds van ESZL sloegen ze de handen ineen.

Brouwerij Ambrass maakt ambachtelijk bier, variërend van bokbier tot tripels en van Saison tot stout. Het bedrijfje levert voornamelijk aan horecabedrijven, maar organiseert tevens rondleidingen langs het brouwproces en proeverijen. En die laatste twee activiteiten kunnen door de strenge coronamaatregelen niet tot nauwelijks plaatsvinden. “Gelukkig kunnen we nu terecht in Kasteel Limbricht, met dank aan Igor”, zegt Max Schreuder opgelucht.

Want Kasteel Limbricht zat in de maag met een grote, lege ruimte, waar voorheen een bowlingbaan was gevestigd. Deze ruimte is enorm groot, nu de baan is verdwenen en biedt dus veel plek om veilig bezoekers te ontvangen. “We kunnen het brouwproces laten zien, we kunnen weer proeverijen organiseren en dat alles op veilige afstand. Zo kunnen we de tafeltjes ver genoeg uit elkaar zetten en kunnen we groepen ontvangen, die de anderhalve meter onderlinge afstand houden.”

Voor bezoekers van Kasteel Limbricht is de komst van Ambrass natuurlijk een extra trekpleister. Maar om de brouwerij te kunnen bezoeken, dienen geïnteresseerden nog even geduld te hebben. Op het moment wachten Schreuder en Stel nog op definitief groen licht vanuit de gemeente. De deuren van de nieuwe locatie zullen naar verwachting pas in de winter open gaan.

“Maar ook op onze locatie aan de Gats blijven we actief”, benadrukt Schreuder. “Daar zullen we een beperkt aantal bieren blijven brouwen, met een meer exclusief karakter. Kleinschalig en bijzonder.” 

Gerelateerde artikelen

Resultaatgericht Ondernemen: Op KOERS naar de toekomst

Coronanieuws

Viralis Touch Safe: Unieke oplossing voor schone en veilige werkplek

Coronanieuws

Grensondernemers opgelet: coronaregelingen op een rij

Coronanieuws
Menu