Digitale Werkplaats: Hét loket voor MKB’ers met digitale uitdagingen

Ondernemen & innoveren

Vorige week werd in de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen de Brightlands Digitale Werkplaats MKB geopend. Directeur Carola van der Weijden van de Provincie Limburg verrichtte de openingshandeling. De Werkplaats is een innovatieprogramma – dat werkt als een ‘overkoepelend loket – dat vraag en aanbod op het gebied van digitalisering voor het mkb bij elkaar brengt.

ESZL is een van de founding partners van de Werkplaats, samen met Brightlands Smart Services Campus, de gemeente Heerlen, LIOF, de LWV, MKB-Limburg, Stadsregio Parkstad Limburg en de Provincie Limburg.

“De Brightlands Digitale Werkplaats MKB is eigenlijk een vervolg op het MKB Datalab, dat al drie jaar opereert vanuit de Campus. Dat initiatief was voornamelijk gericht op kleine ondernemers, van 2 tot 50 medewerkers. De Werkplaats gaat een stapje verder en speelt in op een zeer breed scala aan uitdagingen op het gebied van digitalisering. Van het koppelen van systemen tot het digitaliseren van het machinepark, met behulp van AI. Cybersecurity, data, e-commerce: alles komt voorbij”, legt Jordy Rijksen uit, Business & Ecosysteem Developer bij de Brightlands Smart Services Campus en tevens projectleider van de Digitale Werkplaats.

De Smart Services Campus bestaat uit een rijk ecosysteem aan grote en kleine partijen, die een specialisatie hebben in een bepaalde digitale tak van sport. De kennis en kunde van die bedrijven en kennisinstellingen worden in de Werkplaats gekoppeld aan MKB’ers met een specifieke vraag. Dit gebeurt zowel proactief als op initiatief van MKB’ers zelf. “Mensen kunnen hier binnenlopen en met ons in gesprek raken. Maar we gaan ook naar ondernemers toe. Om hen bewust te maken van de uitdagingen en kansen op het gebied van digitalisering, hen te inspireren met goede voorbeelden en hen kennis te laten maken met recente ontwikkelingen”, aldus Rijksen.

Meer weten over de Brightlands Digitale Werkplaats MKB? Lees dit artikel met Sonja Demandt van de LWV, over de vijf redenen waarom het goed is dat de Werkplaats er nu is. Of ga naar www.brightlandsdigitalewerkplaats.nl.

Meer lezen over:

Gerelateerde artikelen

Kennissessie: Value Added Tax (VAT) in the cross border movement of goods

Ondernemen & innoveren

Local7 brengt lokale producten en beleving naar de consument

Ondernemen & innoveren

Nieuwe editie 1001 Ideeën Festival

Ondernemen & innoveren
Menu