Kickstartfonds krijgt vervolg: nog eens 100.000 euro beschikbaar

Coronanieuws

In mei introduceerde Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) het Kickstartfonds: een financiële bijdrage aan initiatieven van ondernemers die de kansen willen benutten die de veranderingen door corona met zich meebrengen. De eerste tranche van 100.000 euro is inmiddels volledig toegekend. Om de impact op de regionale economie verder te vergroten en versterken, opent ESZL nu een tweede tranche van nog eens 100.000 euro.

In de eerste tranche zijn er 29 aanvragen gedaan, waarvan er 12 zijn gehonoreerd. De meeste toegekende bijdragen waren voor initiatieven in de sectoren Gastvrijheid, Gezondheid/Medisch, Retail en Industrie/Productie. De initiatieven variëren van een pop-up-restaurant van samenwerkende ondernemers op de Mescherhei in Sint Geertruid tot het digitaal warenhuis Geleen; een lokaal retailplatform.

Vooral bedoeld voor samenwerking

Via het Kickstartfonds kunnen ondernemers een bijdrage vragen van max. €10.000,- voor concrete initiatieven die inspelen op de kansen als gevolg van de coronacrisis. Hun initiatieven moeten zich in de laatste fase van (door)ontwikkeling bevinden en/of op het punt van uitvoering staan. Het Kickstartfonds is met name bedoeld voor samenwerkende ondernemers. Individuele ondernemers komen enkel in aanmerking als hun initiatief significante impact heeft op een grotere groep ondernemers en niet alleen op het bedrijf van de aanvrager.

Reactie wethouder Heijnen (Maastricht/bestuur ESZL)

“Het Kickstartfonds heeft binnen anderhalve maand zijn meerwaarde bewezen, gezien het aantal aanmeldingen en uiteindelijke toekenningen”, vindt Vivianne Heijnen, wethouder voor economie van de gemeente Maastricht en verantwoordelijk voor MKB binnen ESZL. “Die positieve energie willen we vasthouden en meenemen naar de komende periode. Vandaar dat we nu een tweede tranche openen.”

Snelle afhandeling

Vanwege de urgentie van de coronacrisis hanteert het Kickstartfonds een hoge snelheid qua aanvraag en beoordeling. Het besluit over toekenning wordt ook in de tweede tranche binnen 7 werkdagen na het indienen van een aanvraag genomen.

Meer weten?

Meer informatie over het Kickstartfonds en de voorwaarden is te vinden op de website van ESZL: www.eszl.nl/kickstartfonds

Gerelateerde artikelen

Medtechbedrijven investeren in kleinste bloeddrukmeter. Juist nú.

Coronanieuws

Mystery Unlocked laat bezoekers op nieuwe manier Valkenburg ontdekken

Coronanieuws

Impact coronacrisis zeer groot op bedrijfsleven in Limburg

Coronanieuws
Menu