Limburgse streekproducten op Olympische Spelen in Parijs

Circulariteit & Duurzaamheid

Op 4 augustus jl. heeft Marianne Vos opnieuw een geweldige prestatie geleverd met een zilveren medaille op de Olympische Spelen. Na het behalen van de finish werd Marianne meteen getrakteerd op een heerlijke kersensap van Regionaal Voedselsysteem Limburg.

Tijdens de Olympische Spelen in Parijs hebben Limburgse streekproducten een bijzondere rol gespeeld in het dieet van de Nederlandse sporters.  Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht en partner, producent en verwerker van het Regionaal Voedselsysteem Limburg (RVS-LB), en Susanne Görtz van de Fruitboerderij, die samen met de Bemelerhof ‘verantwoordelijk’ zijn voor de productie van het unieke Limburgse kersensap. Dit sap, afkomstig van lokale morellen, werd een favoriet onder de Olympische sporters van de KNWU.

Lees het interview met Frank en Susanne 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Nancy Bocken, hoogleraar Duurzaam ondernemen & circulaire economie: “Less is more”

Circulariteit & Duurzaamheid

Circulaire transitie en Limburgse gemeenten; hoe staat het ervoor?

Circulariteit & Duurzaamheid

Nieuwe website ESZL gelanceerd

Beleven & Verblijven, Circulariteit & Duurzaamheid, Ondernemen & innoveren, Werken & Leven
Menu