Tweede editie ‘De Business Versneller’ van start!

Ondernemen & innoveren

Ondernemers leren om samen aan de zaak te werken in plaats van alleen in de zaak. Dat is de kern van het ondernemersprogramma “De Business Versneller”. Onder leiding van inspirerende coaches doorlopen de deelnemende ondernemers in zes interactieve bijeenkomsten een concreet en praktisch programma. De eigen praktijk en het leren van collega-ondernemers staan centraal. Business Versneller is een initiatief van Rabobank en wordt gesteund door Keyport, ESZL en Crossroads Limburg. De eerste editie vond plaats in 2022.

Kick off
De foyer in het munttheater van Weert was op 5 april het decor voor de inspirerende Kick-off. Harry Lempens, directeur Rabobank Roermond, trapt af met de mededeling dat de aanpak van de Business Versneller goed past bij de daadkrachtige en pragmatische manier waarop de Rabobank ondernemers wil ondersteunen. “Het programma geeft ondernemers de nodige handvaten om de uitdagingen en kansen die op ze afkomen beter aan te pakken. Denk hierbij aan verduurzaming en digitalisering, maar zeker ook aan de toenemende krapte op de arbeidsmarkt.” Ton Hagelstein van Keyport sluit zich aan bij deze visie. “Keyport wil de regionale economie versterken door de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs te stimuleren. De ondernemers zijn de motor van de economie, door deze beter te laten draaien, versnellen we de economische groei”.

Ondernemersboost
Guido Boosten van de Business Versneller bevestigd dat de editie van 2022 veel heeft betekend voor de deelnemende ondernemers. “Door structuur en rust te brengen krijgen ondernemers ruimte voor groei en verandering. Er zijn ondernemers die een financiering voor hun plannen hebben gevonden en ondernemers die de eerste stappen in een nieuwe business hebben gezet. Door het netwerk dat in de sessies is opgebouwd blijven de ondernemers van elkaar leren.”

Trends en ontwikkelingen
Tijdens de kick-off presenteren de “Fountainheads” (www.fountainheads.nl) in een wervelde presentatie de nieuwste wereldwijde trends, ontwikkelingen en bedreigingen zien. Leven we straks allemaal digitaal in de Metaverse? Werken we met internet 3.0 en eten we kweekvlees? Uitzicht is het nieuwe inzicht! Uitdagingen én kansen zijn er genoeg. Of het nu gaat om circulair ondernemen, de energietransitie, de groeiende vraag naar geschikt personeel of technologische innovaties. Stuk voor stuk onderwerpen die je het beste samen kan aanpakken. Door slimmer te innoveren, bedrijfsmodellen aan te passen en nieuwe markten aan te boren.

Aan de slag
Na de presentatie gaan de aanwezige ondernemers aan de slag. Ze bespreken welke trends en ontwikkelingen kansen of bedreigingen vormen voor hun branche en hoe je als ondernemer ervoor kan zorgen dat je blijft inspelen op de veranderende markt.

Deze kick-off markeert de start voor de deelnemers aan een pragmatisch en resultaatgericht programma dat loopt tot oktober van dit jaar. Aan het einde van het programma beschikt de ondernemer over een helder beeld over de koers, de versnelling én de aanpak voor de groei van zijn onderneming. Gedurende het hele traject vindt bovendien continu kruisbestuiving plaats tussen de verschillende ondernemers.

KOERS
De Business Versneller sluit aan op het lopende ESZL ondernemersprogramma KOERS.
KOERS helpt ondernemers hun strategie aan te passen aan de veranderende omstandigheden, groei te realiseren én innovatief te blijven. Een bewezen effectief adviestraject tegen aantrekkelijke voorwaarden. Meer informatie over de Business Versneller en over Koers is te vinden op: www.eszl.nl/regelingen.

Meer informatie over de Business Versneller en werkwijze op www.businesslapps.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Innoveren en kwalificeren in MKB: wat en waarom?

Ondernemen & innoveren

Business Versneller: over 1.000 dagen doelen, ondernemerschap en veerkracht

Ondernemen & innoveren

Ruim 7 miljoen euro uit actieplan voor regionaal MKB, o.a. in Limburg

Ondernemen & innoveren
Menu