Uitstel van betaling van belastingschulden voorlopig nog gehandhaafd

Coronanieuws

Goed nieuws voor verontruste ondernemers: Het uitstel van betaling voor belastingschulden, als gevolg van de coronacrisis, blijft nog gehandhaafd tot in ieder geval 1 oktober. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën, Fiscaliteit en Belastingdienst aan de Tweede Kamer.

Tot 1 oktober kan uitstel worden gevraagd. Inmiddels hebben daar ruim 185.000 ondernemers gebruik van gemaakt. Er is voor meer dan 10 miljard euro uitstel verleend. Momenteel werkt het ministerie aan een terugbetalingsoplossing die mogelijk per sector wordt aangevlogen, zo staat in de brief. Hoewel de brief nog niet echt volledige duidelijkheid verschaft, benadrukt de staatssecretaris dat tot 1 oktober geen terugbetaling wordt afgedwongen.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW, waar de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) toe behoort, bepleit in Den Haag een soepele terugbetalingstermijn van 48 maanden, die in moet gaan op 1 januari 2022. “We vinden wel gehoor maar hebben nog geen toezeggingen op dit gebied”, aldus LWV-voorzitter Giel Braun. “Er bereiken ons signalen dat ondernemers veronderstellen dat ze mogelijk op korte termijn al met terugbetalingsplicht worden geconfronteerd. Vandaar dat we deze brief van de staatssecretaris willen delen.”

Lees de brief van staatssecretaris Vijlbrief hier.

Gerelateerde artikelen

Kickstartfonds krijgt vervolg: nog eens 100.000 euro beschikbaar

Coronanieuws

Betrouwbaar koortsindicatiesysteem dankzij Limburgse warmtecamera

Coronanieuws

Gezondheidsakkoord Zuid-Limburg: Van alliantie naar brede beweging met impact

Coronanieuws
Menu