Help Onze Helden verbindt organisaties en vrijwilligers rondom hulpvragen Coronacrisis

Coronanieuws

Samen de maatschappelijke gevolgen van het Coronavirus beperken en slim hulp organiseren: dat is het doel van Help Onze Helden (www.helponzehelden.nl). Dit platform verbindt cruciale organisaties die hulp nodig hebben van vrijwilligers bij andere organisaties. Vandaag gaat een eerste versie live. De komende tijd wordt deze doorontwikkeld. ESZL ondersteunt dit initiatief.

Met name in de zorg neemt het aantal vrijwilligers zo sterk toe dat bij sommige organisaties wachtlijsten ontstaan. Tegelijkertijd hebben bedrijven in o.a. de logistiek, landbouw, retail, het onderwijs of medische toeleveranciers nog hulp nodig. Precies op dat punt bemiddelt Help Onze Helden op een actieve manier. Zo kunnen vrijwilligers een ander cruciaal proces van de maatschappij versterken.

Heerlens initiatief

Laten zien waar hulp nodig is en samen met andere hulp initiatieven deze hulp zo snel mogelijk invullen; dat was de gedachte van een groep creatieve Heerlense ondernemers uit Carbon 6. Zij hebben samen Help Onze Helden opgezet dat het hulpproces deels automatiseert en – waar nodig – hulpzoekende organisaties en vrijwilligers persoonlijk ondersteunt. Initiatiefnemer Bart Temme: “We vonden dat we nú iets moesten doen. We hebben afgelopen dagen en nachten doorgewerkt aan zowel de ontwikkeling van het platform als het formeren van het team dat helpt met de zoektocht naar geschikte vrijwilligers. Zo helpen we P&O afdelingen van verschillende bedrijven de drukte te verdelen.”

Grote urgentie

De urgentie voor een platform als Help Onze Helden is groot. Organisaties in cruciale sectoren krijgen het niet bijgebeend, terwijl veel Limburgse organisaties hun werk gedeeltelijk of zelfs volledig hebben moeten stilleggen door Corona. Dat betekent dat er tijdelijk duizenden arbeidskrachten thuis zitten die op andere plekken ingezet kunnen en willen worden. Via partners als LWV, UWV, MKB Limburg en Gemeenten wordt deze dienst dan ook onder de aandacht gebracht van werkgevers in Limburg.

De Beer: ‘Groot belang voor iedereen’

Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL) ondersteunt het initiatief voor Help Onze Helden. “In deze tijd van crisis is het mooi als we elkaar kunnen helpen”, vindt wethouder Martin de Beer (gemeente Heerlen). “Het met elkaar zorgen dat de cruciale bedrijven en instellingen hun producten en diensten kunnen blijven leveren, is van groot belang voor iedereen.”

Meer informatie vindt u op www.helponzehelden.nl

Gerelateerde artikelen

LWV: ‘verlenging lockdown was verwacht maar komt desondanks hard aan’

Coronanieuws

Touch and Smell-mirror: Veilig, slim en mooi

Coronanieuws

Chirurgische hoofdloep in onderwijspilot Maastricht UMC+

Coronanieuws
Menu