RVS-LB Brainstormsessie: een verkenning van innovatie en ontwikkeling!

Circulariteit & Duurzaamheid

Op 20 maart organiseerde het Regionaal voedselsysteem Limburg een inspirerende bijeenkomst bij de Rabobank in Venlo! Na een welkom met thee, koffie en uiteraard Limburgse vlaai van Bakkerij Mestrom heette voorzitter van het bestuur Etiënne Hochs alle aanwezigen welkom.

De aanwezigen waren voornamelijk ondernemers die als agrariër, leverancier, verwerker, distributeurs, strategisch partners of stakeholder verbonden zijn aan het RVS-LB. Programmamanager Jules Coenen nam de aanwezigen mee op reis langs de recente ontwikkelingen van het RVS-LB. Een zo’n ontwikkeling is dat de aardappelproef nu drie jaar loopt, in samenwerking met Wageningen University & Research. De gebieden waarop RVS-LB zich focust binnen deze samenwerking zijn hybride rassen en klimaat adaptief met korte cyclus tussen teler, boer en horeca. Er is een succesvolle middag georganiseerd bij Vista-college waarbij studenten hebben gekookt en de gerechten geserveerd.

Bake-off vlaai 

Bij de bijeenkomst op 20 maart was er de mogelijkheid om producten uit het RVS-LB te proeven, waaronder de bake-off vlaai van Mestrom. Dit initiatief is vraaggestuurd gestart vanuit de horeca. Omdat de inschatting voor het maken van hoeveelheden vlaai lastig is voor horeca, bijvoorbeeld door factoren zoals weersvoorspelling. Als oplossing hiervoor is de bake-off vlaai ontwikkeld.

Nieuwe leden en innovatietafels 

Ketenregisseur Marc Helwegen vertelde vervolgens welke leveranciers en producten recent aangesloten zijn bij het RVS-LB zoals: Houben fruit, Eurofresh Venlo, Global Food Group, Victoire Salimans en Martens Asperges. Tot slot is tijdens drie innovatietafels over innovaties op de thema’s producten, crossovers tussen ketens en marketing. De komende tijd worden deze ideeën opgepakt en in maart en april verder uitgewerkt in de werkgroepen.

Tijdens de afsluitende borrel werd volop nagepraat en genoten van een vers appel- of perensapje van Susanne Görtz of een glaasje melk van @Zuivel van Nu. Lekker duurzaam, zoals de pay-off van het RVS-LB belooft!

Meer lezen of deelnemen? Lees dan verder via: www.rvslb.nl

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Symposium ‘Vezelgewassen: van land tot pand’

Circulariteit & Duurzaamheid

Duurzaamheid is een filosofie, geen board game

Circulariteit & Duurzaamheid

Nieuwe website ESZL gelanceerd

Beleven & Verblijven, Circulariteit & Duurzaamheid, Ondernemen & innoveren, Werken & Leven
Menu