Startschot voor nieuw ondernemersplatform Westelijke Mijnstreek

Ondernemen & innoveren

Wethouders Pieter Meekels (Sittard-Geleen), Natascha Wingelaar (Stein), Jos Timmermans (Beekdaelen) en burgemeester Christine van Basten-Boddin hebben op woensdag 9 maart het startschot gegeven voor het volledig vernieuwde brilliantbusiness.nl.

Dit platform werd eerder gebruikt om de Brilliant Business Awards te promoten, maar is nu in een geheel nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot hét ondernemersplatform van de Westelijke Mijnstreek.
Het is een platform van, voor en door ondernemers in de Westelijke Mijnstreek. Van mkb tot multinational en van zzp tot grootwinkelbedrijf. Van de haven in Stein, tot Aviation Valley en van Chemelot tot De Breinder.

Brilliant Business laat zien dat de Westelijke Mijnstreek een economische hotspot is met een waanzinnig potentieel, een ongelofelijke innovatieve kracht en een uitmuntende logistiek, aldus de initiatiefnemers. Een economisch cluster waar in Zuid-Limburg hét geld wordt verdiend, maar liefst 5 procent van het BNP.

Het platform laat tevens zien hoe goed het vestigingsklimaat in de Westelijke Mijnstreek is. Hoe goed het wonen, werken en leren is. “Daarmee zijn we een aantrekkelijke regio voor ondernemers en arbeidskrachten. Via het platform bieden we ook onze uitdagingen uit hoofd. Zoals het werven van gespecialiseerd personeel in de techniek, de zorg maar bijvoorbeeld ook de luchtverkeersleiding. Dit doen we door de weg te wijzen naar bijvoorbeeld het werkgeversservicepunt, maar ook door het promoten van aantrekkelijke leer-werktrajecten.”

 

Gerelateerde artikelen

Ondernemer over adviestraject KOERS: ‘Eigenlijk een no-brainer’

Ondernemen & innoveren

Digital surgical loupe: subsidie voor beter zicht chirurg

Ondernemen & innoveren

Streetwise NXT vraagt om andere houding: ‘Praat mét die nieuwe generatie

Ondernemen & innoveren
Menu