Succesvolle Open Dag Bovengrondse Vakschool

Werken & Leven

HEERLEN – Afgelopen zaterdag maakten buurtbewoners en andere geïnteresseerden kennis met de nieuwe Bovengrondse Vakschool (BVS), aan de Passartweg in Heerlen. De Open Dag werd, ondanks de nieuwe coronamaatregelen, aanzienlijk bezocht. “Het was een succes”, concludeerde projectleider Bianca Lamberts-Bruins na afloop.

De nieuwe vakschool wordt een plek voor iedereen in de wijk die een vak wil leren, werk zoekt, werk biedt of andere wijkbewoners wil ontmoeten. In de BVS komt het allemaal samen. Als deelnemer ontdek je er waar jouw kwaliteiten liggen en waar je blij van wordt.

Eigen personeel opleiden

De BVS gaat mensen opleiden in verschillende werksferen. Gestart wordt met Bouw, Groen, Schoonmaak en Toezicht. De werksferen Zorg, Horeca, Logistiek, Detailhandel en installatietechniek staan op het lijstje. Nieuwe werksferen worden opgestart zodra werkgevers zich melden die behoefte hebben aan bepaalde vakmensen. Werkgevers kunnen lid worden van de Vereniging Bovengrondse Vakschool om de verschillende werksferen mee vorm te geven en goede werknemers op te leiden.

Het vakmanschap van morgen

De Bovengrondse Vakschool scherpt bestaande vaardigheden aan en leidt vakmensen op. “Dat is hard nodig. In deze digitale tijd wordt wel eens vergeten hoe mooi het ambacht is, maar ook hoeveel trots een netjes afgeronde klus oplevert”, aldus de initiatiefnemers. “In de BVS gaat het daarom niet over lager of hoger opgeleid zijn. Het gaat over geloven in je talent, je kwaliteiten en in jezelf. Over samen iets leren maken en er voor elkaar zijn. Waar ervaren vaklieden het ambacht en de kneepjes van het vak graag doorgeven aan de nieuwe generatie.”

Gerelateerde artikelen

Langjarige aanpak van euregionale arbeidsmarkt voor Zuid-Limburg

Werken & Leven

Aftrap Economic Board Zuid-Limburg

Werken & Leven

Van pech naar perspectief in tijden van pandemie

Werken & Leven
Menu